Supersygehus med super meget kaos

Som bosat i Aarhus har jeg været vant til at komme på Nørrebrogade, hvor et af universitetshospitalerne ligger.
Et lille hyggeligt hospital, hvor der er nemt at finde rundt (det betyder meget for en vej-blind person) og selvom der også hersker lidt trafik kaos der, så har jeg aldrig oplevet ikke at kunne finde en parkeringsplads, ikke at kunne finde en bygning mm.

Men nu er mit sygehus flyttet ud til Skejby, i det nye kæmpe bygge og trafik kaos der hersker i stor stil derude.
Det er mildest talt ligesom at kører inde i midtbyen i prime time, selvom klokken kun er 11.30. Det er en miniby der minder om indgangen til en stor lufthavn med treogtyve tusinde skilte og femten forskellige vejbaner, der drejer hver sin vej. Til min store overraskelse, så var der parkeringspladser OVERALT. Jeg tænkte fedt, det sluttede dog hurtigt.

Efter at have kørt et par kilomenter ind i super-byen, så gik det dog hurtigt op for mig, at de der parkeringspladser ikke var lige sådan til at komme til. Jeg lyver ikke hvis jeg siger, at jeg på nuværende tidspunkt har kørt forbi ti store parkeringsområder, hvor der på alle skilte står “optaget”. Det er nemlig sådan, at du slet ikke kan blive lukket ind i parkeringsområdet, hvis der er optaget (hvilket giver super fin mening), hvis det så ikke var fordi det skaber ok store køer af biler, der holder og venter på, at nogen kommer tilbage og kører ud af området.

Nå, men jeg var som sædvanlig kørt i god tid pga. mit vej-handicap (jeg ved ikke om det er en ægte ting, men mit indre kompas eksistere ikke og jeg kan ikke kigge på veje og tænke “næ den kender jeg da godt”). Så jeg ankommer med 20 minutter til at finde en parkeringsplads, efter at jeg har fundet min indgang. Easy peasy tænker du nok – kæmpe fejl! Hvis din afdeling også er flyttet ud til Skejby, så kommer her en opfordring til at kører i viiiiiiiirkelig god tid og eventuelt forberede dig på at ende med at parkere ulovligt. Så ja, jeg endte med at parkere ulovligt og fik heldigvis ikke en bøde.

Er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor det hele skal flyttes derud, når der tydeligvis ikke er plads til alle de mennesker?

Men jeg var ude og få taget blodprøver i dag og jeg er ikke altid lige nem at stikke i.
Mest fordi jeg er blevet stukket forkert SÅ mange gange, at mine blodåre siger “ses” hver gang de ser en nål. Super upraktisk for mig og for sygeplejerskerne.

Og så var jeg selvfølgelig så heldig, at da mit nummer kommer op på skærmen og jeg går hen til mit rum og så står der selvfølgelig “eksamen” på døren. Nåede hurtigt at tænke, at jeg også bare kunne komme forbi en anden dag men så stod der lige pludselig tre søde damer omkring mig og gennede mig ind i rummet i mens de sagde, at jeg da godt lige komme ligge arm til den søde piges eksamen. Så det fik jeg selvfølgelig sagt “ja da” til selvom jeg begyndte at panik svede.

Så fik jeg sagt, at det var min første gang og den søde pige troede selvfølgelig, at jeg mente til en blodprøve
og jeg mente bare på Skejby og så kiggede hun meget presset op på de tre damer, der stod og nedstirrede os. Så fik jeg sagt, at jeg måske ikke var så nem at stikke i og det skal man nok bare ikke sige til folk der er til eksamen. Anyways, så var hun pisse dygtig og stak rigtigt første gang, selvom jeg sad med sved løbende ned af panden og sagde dumme ting.

Jeg faster forresten også i dag, fordi jeg er ved at eksperimentere med kost igen (eller mangel på samme) og min mave-tarm. Det gør jeg ikke næste gang, jeg skal på sygehuset.

Disclaimer: Bloggen er personlig og afspejler derfor ikke foreningens officielle holdning til de omtalte emner.

// Mathilde